Med anor från 1600-talet har knivar tillverkade 
i Mora hamnat i händerna på människor världen över. Kniven från Mora har blivit en av våra mest kända sverigesymboler och under årens lopp har den utvecklats från ett vedertaget begrepp till etablerat varumärke. En Morakniv är alltid tillverkad i Mora, vilket ger oss full kontroll över tillverkningsprocessen. 

Trangiaköket används idag av friluftsmänniskor världen över. Under ett halvt sekel har Trangiaköket varit ett naturligt val av stormkök. Tillverkningen kännetecknas av kvalitetstänkande genom hela processen. Här finns 82 års erfarenhet och kompetens. Närheten till fjällvärlden med praktiska tester, i kombination med modern teknik och design samt ständig utveckling, gör att vi kan erbjuda ett komplett, pålitligt kvalitetskök

PRIMUS® - Mer än 125 år av innovation
På Primus har vi ambitionen att förse friluftsentusiaster, som vi själva, med friheten att utforska. Det är en ambition som ger oss en mycket enkel syn på livet – att varje dag är ett potentiellt äventyr. Bara tanken på äventyr kan liva upp en långtråkig dag så att det istället blir en härlig dag.

Adventure Foods är en kvalitetsserie av frystorkad mat för dig som ställer höga krav både vad gäller näringsinnehåll och god smak. Utvecklad av professionella alpinister och används under expeditioner bl a till både K2 och Mount Everest. Prioriterar högt näringsvärde med god smak. Därför används enbart råvaror av högsta kvalitet.

Aloksak håller din smartphone eller annan elektronisk utrustning torr och förhindrar att damm och smuts letar sig in i skrymslen och vrån. Påsarna är tillverkade i BPA-fri återvunnen plast och givetvis går det att använda dem om och om igen. Lätta, smidiga och hållbara.

Cafflano är för dig som vill ha gott, nymalet kaffe vart du än är. I en enda enhet har du en handkvarn, bryggare, filter och termosmugg. Den är enkel att rengöra och är liten och kompakt och får lätt plats i din väska. Cafflano har skapat en serie produkter som blivit prisbelönat från de mest ansedda kaffehusen och på mässor världen över.

Camelbaks kärnvärden förblir densamma och driver allt de gör - från att uppfinna hydreringskategorin i väskor till att bli världens ledande tillverkare av hydrering inom cykel,running och outdoor industrin.

FixnZip® är inte en reparationssats för blixtlås. Det är en ersättare till din trasiga dragkedja som du kan installera utan verktyg eller sömnad. Fungerar på nylon spolar samt plast- och metalltänder. Nåt du alltid bör ha på fickan när du är i naturen.

Four Seasons tillverkar snygga och funktionella tillbehör för den aktiva utemänniskan. Allt från eleganta kopparkittlar för kaffet till våffeljärn, toastjärn och grillpinnar i teleskopmodell.

Gorilla är baserat i Cincinnati, Ohio och har sålt sitt lim i över ett decennium. Limmet upptäcktes först när det användes i Indonesien på teak möbler, men snart upptäckte konsumenterna att det var otroligt mångsidig och efterfrågan sköt i höjden. Med mål att göra produkter som ger ett imponerande resultat, har företaget expanderat sedan dess utbud kom att omfatta Gorilla Tape, Gorilla superlim och Gorilla trälim.

Growers cup beskrivs bäst som en portionsexpressobryggare med ett fantastiskt, brasilianskt kaffe som är lite mer rostat än vanligt för att ta fram den rika smaken av nötter och mörk choklad.

Djungeloljan är klassikern som effektivt skyddat svenskarna mot mygg, knott och andra stickande insekter i decennier. Minskar även risk för bett av fästing. Djungelolja är flitigt använd av Försvarets alla grenar och i det myggtäta Norrland är den mer eller mindre nödvändig för att överleva..

Helko Werk startade sin yxtillverkning 1844 av familjen Helsper i Cronenbergi Tyskland. Man blev snabbt kända för sitt hantverk och höga kvalitet som står sig ännu idag.

Hiker för stora som små äventyr. Ett bassortiment med storsäljare som sidenlakan och sittunderlag, men också riktigt prisvärda och fina ryggsäckar för såväl stora naturupplevelser som till den lilla eller stora resa. 

Hällmark är en serie klassiska svenska Stekhällar med tillbehör av högsta kvalitet. Produkterna är utvecklade för att ge dig den bästa smakupplevelsen oavsett var du befinner dig. Stekhällarna kan användas på många olika sätt, t.ex. över öppen eld, på grillen eller över gasolbrännaren. Du använder den på fisketuren, på campingen, på stranden, på skoterturen eller kanske i goda vänners lag i trädgården.

Imprenex® - Skyddar och vårdar din utrustning i alla väderImprenex skyddar, vårdar och bevarar den vattenavvisande effekten på dina kläder & skor eller textil utrustning så att du är förberedd för alla blöta väder.

Den enkla fästingborttagaren som du enkelt kan ha med dig överallt.

Mygg och fästingar kan orsaka obehag när du är ute i naturen. Låt inte ettriga myggor och andra stickande, bitande och blodsugande småkryp förstöra för dig! MyggA skyddar effektivt mot mygg både i Sverige och på mer exotiska platser runt om i världen. Med FästinG får du ett skydd mot otrevliga och smittspridande fästingar eftersom FästinG väsentligt minskar risken för att bli biten.

Latschenkiefer® mest känt i Sverige som "svart på en kvart". Den berömda ansiktscremen från St. Anton am Arlberg är ämnad att användas mot kyla och vindpinad hud men har blivit mest känt för sin egenskap att ge en kraftig läderliknande solbränna.!

Med ett sportchrunch i ryggsäcken har du näringen du behöver för att utomhusaktiviter av alla slag. Bäst av allt är smakupplevelsen som är så välförtjänt efter en tur på fjället eller ett pass på gymmet. 

N•rit tillverkar smarta och kvalitativa handdukar som är superabsorberande. Smart för såväl camparen, äventyraren som till vardags.

Ormsalva erbjuder Sveriges mest kompletta sortiment av liniment för alla typer av behov. Sedan 1979 har vi legat i framkant av forskningen inom massage och muskelvård.

Rubytec är varumärket med smarta lösningar för uteliv, camping, sport eller resor. Rubytec startade 1995 med att tillverka kvalitets accessoarer för att göra livet enklare för den aktiva människan. Rubytec gör dina uppleveser med komfortbla på såväl små som stora äventyr.

Grundades 1904. Thermos LLC den ledande tillverkaren i världen av isolerade livsmedels- och dryckesförpackningar, barns lunchlådor och andra innovativa konsumentprodukter. På Thermos väljer vi noggrant de bästa tillgängliga material, och vi producerar våra produkter med jämn kvalitet och tillförlitlig prestanda.

From 1/3 tar vi över distributionsrollen för Tecnica och Blizzard. Tillsvidare hänvisar vi alla frågor och ärenden kring dem till Scantrade. 

https://scantrade.se

JR Gear utrustar aktiva fritidsmänniskor, campare med höga krav på funktion och kvalitet. Här hittar du känslan av utelivsutrustning du likväl kommer ha nytta av i vardagen som resan eller på toppen av ett berg.

Wildo är ett Svenskt företag som specialiserat sig på att ta fram produkter för människan som rör sig i naturen. Höga berg, djupa dalar, havet eller utflykten, produkter för uteliv helt enkelt. Alla material är noga utvalda. 

US622 Mygg & Fästingspray är ett beprövat och effektivt skydd mot mygg och knott och minskar risken för fästingbett. US622 verkar frånstötande.

Kundtjänst

0650- 188 25

 

Kundtjanst@josport.se

Mån- Torsdag 8-17 (lunchstängt 12-13)

Fredag 8-15 (lunchstängt 12-13

JO Sport

Hyggesvägen 5

824 34 Hudiksvall